Selecteer een pagina

In Zuid-Scharwoude, tussen de Achterburggracht en Machinesloot, worden 4 zogeheten landdammen met duikers vervangen door bruggen. Hierdoor wordt de vaarroute voor kleinere pleziervaartuigen met 1,5 kilometer verlengd in de richting van Noord-Scharwoude. De bruggen zorgen ook voor een betere doorstroming van het water, dit is gunstig voor de waterkwaliteit.

Wie
Dit project wordt in opdracht van de gemeente Dijk en Waard uitgevoerd door het bedrijf K_Dekker bouw & infra BV (Warmenhuizen). De gemeente heeft van Provincie Noord-Holland een financiële bijdrage gekregen voor het uitbreiden en verbeteren van vaarroutes in onder andere Zuid-Scharwoude. Het plan maakt deel uit van het project ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente, Stichting Langedijk Waterrijk en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord.

Waar
De 4 bruggen zijn 2 verkeersbruggen voor auto’s, fietsers en voetgangers, 1 brug voor fietsers en voetgangers en 1 brug uitsluitend voor voetgangers.

De 4 bruggen worden gerealiseerd op de volgende plekken:
1. Sportlaan-Kastanjelaan (dam wordt brug voor auto’s, fietsers en voetgangers)
2. Lindenlaan (dam wordt brug voor fietsers en voetgangers)
3. Wilgenlaan-Kastanjelaan (dam wordt brug voor voetgangers)
4. Wilgenlaan (dam wordt brug voor auto’s, fietsers en voetgangers)

In de eerste fase van het project worden de bruggen 3 en 4 gerealiseerd. De bruggen 1 en 2 volgen in de tweede fase.

Wanneer
De werkzaamheden gaan van start in de week van 7 tot en met 11 november. De eerste werkzaamheden, zoals het inrichten van het bouwterrein en opbreken van het straatwerk, zouden eigenlijk al eerder dit jaar starten. Helaas is vertraging ontstaan in de levertijd van de funderingspalen voor de bruggen. Daarom is besloten om het gehele project over de zomer heen te tillen. Het werk gaat ongeveer een jaar duren.

Nieuwsbrief
De gemeente houdt belangstellenden op de hoogte van de werkzaamheden en de planning. Iedereen kan zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief via het mailadres post@dijkenwaard.nl.

BouwApp
Daarnaast maakt aannemer K_Dekker gebruik van de BouwApp om wekelijks een korte update van de voortgang het werk te geven.

Het activeren van de app:
● Scan de QR-code hieronder of ga naar de App Store om de app gratis te downloaden.
● Zoek in de app naar ‘Aanleg vier bruggen Achterburggracht’.
● Open het project en klik op ‘volgen’.
● Selecteer betreffende doelgroep.

Informatie
Vragen of opmerkingen over het project? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van K_Dekker bouw & infra BV. Dit kan op werkdagen (met uitzondering van de woensdag) tussen 08.00 en 16.00 uur via 0226-391629 of via het mailadres info@kdbv.nl.

Ook kunt u bellen met de gemeente. Geef hierbij aan dat het om zaaknummer 233267 gaat.