Selecteer een pagina

Na een succesvolle pilot hebben de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard besloten De Broekervaart dit jaar opnieuw te laten varen tussen de Westdijk in Heerhugowaard en het Havenplein in Broek op Langedijk. Wethouder Ad Jongenelen (Langedijk): De Broekervaart is een leuk begin van een heerlijke middag uit en zorgt voor meer bekendheid van de parels in onze gemeenten, zoals het Oosterdelgebied.

De Broekervaart voer afgelopen zomer tijdens vier zaterdagen en trok gemiddeld zo’n 150 bezoekers per dag. Deze recreatieve vaarverbinding kan daarmee een succes worden genoemd. De proefperiode wordt nu uitgebreid naar twaalf dagen, waaronder alle weekenden in juni. Elk weekend heeft een thema, variërend van een culinaire ontdekkingstocht en een actief weekend vol (water-)sport tot een kunstroute en ‘Leer Langedijk / Heerhugowaard kennen’.

 

Bruisend startpunt

Samen met ondernemers uit Heerhugowaard en Langedijk wordt nu invulling gegeven aan deze vaardagen. Jongenelen: “De haven van Broek op Langedijk wordt het bruisende startpunt voor allerlei activiteiten, zoals kanovaren, suppen, wandelen, het bezoeken van musea en monumenten of het maken van een rondvaart in het Oosterdelgebied. Ook in Heerhugowaard wordt een aantrekkelijk programma opgezet. We hopen dat inwoners van Heerhugowaard en Langedijk de kans grijpen om de mooie plekken in beide gemeenten beter te leren kennen. We kijken uit naar een zomer met veel activiteiten en bezoekers.”

 Bied ook een activiteit aan!

De voorbereidingen voor De Broekervaartdagen zijn in volle gang en krijgen steeds meer vorm. Wilt u als ondernemer deze zomer ook een activiteit aanbieden? Kijk voor de vaardagen en de thema’s op www.broekervaart.nl. Of neem contact op met de Stichting Toeristische Promotie Langedijk via info@toerismelangedijk.nl.